Plaja cu gânduri

Raport de weekend- Oradea

În weekend am participat la un curs de pregătire profesională în Oradea. Puteam să cunosc atât de multă lume, deși concret, nu am cunoscut pe nimeni. Ce ne-ar fi unit? Entuziasmul pentru dezvoltare profesională, pasiunea pentru meserie, moda la femei, surâsul că viitorul poate suna mai bine. Ce ne-a despărțit? Lipsa ideii de apartenență și faptul că nu ne cunoșteam și, de fapt, nici nu eram interesați să o facem. Fiecare cu drumul lui.

Cursul, cu pretenții în sine- un semieșec. Participanții- foarte dichisiți, Oradea foarte friguroasă. Pe la prânz, când am terminat instrucția, am făcut o plimbare prin centru, unde clădiri cu arhitectură și decorațiuni superbe își așteaptă rândul sau tocmai s-au scuturat de schelele de renovare și ne-am plimbat prin parcul de pe malul Crișului Repede. Altfel, orașul pare sărăcăcios, cu amprenta unui comunism care nu a lasat urme uniforme raportat la influențele ungurești apropiate.

love

pod

copac

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot în centru am descoperit cel mai creativ local în care am ieșit în ultima vreme, Lactobar Retro- Bistro, cu aranjamente foarte personalizate: o mașină, vaci, aspiratoare, colecție de sticle de bere, radiouri, candelabre realizate din răzători sau prinsori de haine și multe, multe altele. Nu am căutat atunci pagina oficială de promovare a orașului Oradea, astfel că am ratat multe obiective culturale, dar pe viitor o să țin minte și poate situația se va îndrepta. Această vizită în Oradea a fost cea de-a doua, prima dată mergând de 1 mai 2015.

lactobar1

lacto2

Ce m-a surprins plăcut de această dată a fost numărul mare de alergători pe care i-am văzut în mișcare prin oraș. Singuri sau în echipe, orădenii duc o viață activă, fără să se teamă de numărul mic de grade din termometru. Mie mi-a fost frig toată ziua, recunosc.

cris

centru in

centru

cenru 2

detaliu

teatru

Debusolați, fără planuri concrete, dar ștergând din listă Arieșeniul și activitățile cu zăpadă, din cauza stării pârtiilor din Vârtop, am pornit spre Băile Felix, curioși de ce vom găsi acolo, având ca reper bălăceala de la Mako. Pentru că realitatea a fost în raport invers cu așteptările, urmează un articol separat despre complexul cu ape termale Aqua President.

Un comentariu

Adaugă comentariu