Am fost la sfârșitul lunii martie la premiera spectacolului „Lungul drum al zilei către noapte”, regizat de Timofey Kulyabin, după notele autobiografice ale lui Eugene O’Neill. Mi-a adus aminte de acest moment apropierea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și m-am hotărât să scriu acum, să nu uit de tot. Spectacolul ”Lungul drum al zilei către noapte” este inclus în Festival și, din punctul meu de vedere, merită atenție și un bilet.
În distribuție sunt actorii Raluca Iani, Nicu Mihoc, Marius Turdeanu, Horia Fedorca, Radu Costea, Ioana Cosma, Adrian Neacşu, David Cristian și Vlad Robaş. Pe site-ul Teatrului Național Radu Stanca se găsesc toate detaliile.

„Este o mare bucurie să putem să-l avem la Sibiu pe Timofey Kulyabin, cel care a venit împreună cu John Malkovich şi Ingeborga Dapkunaite, în vara anului 2024, la FITS, cu spectacolul «În singurătatea câmpurilor de bumbac». Un spectacol care a fost sold-out în câteva minute! Tot în cadrul FITS, a prezentat, în 2018, spectacolul «Trei surori», o creaţie excepţională, cu un impact deosebit la public. Cu un palmares de spectacole impresionant în Europa, Timofey Kulyabin a ales unul dintre cele mai frumoase texte ale secolului XX, «Lungul drum al zilei către noapte». Aşteptăm cu nerăbdare premiera de la finalul lunii martie şi dorim tuturor spectatorilor din Sibiu, din România, din lume, care vor veni să vadă spectacolul, să se bucure de această echipă unică şi de acest proiect atât de important!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu
Spectacolul este actual și prezintă păienjenișul sentimental al unei familii. Scriitorul Edmund Tyrone se află în ultima zi a vieții, iar trecutul său ne apare în fața ochilor, făcându-ne complici la scene de dragoste și furie între părinți, complicitate între frați, acuzații, bucurii sau dezamăgiri. Frânturi de viață, așa cum trece ea- cu fericire, pasiune, compromisuri, boli și neputințe, decizii și asumări, regrete și tot felul de lupte, cu sine și cu ceilalți. Personal, am empatizat cu personajele și, prin prisma intrigilor construite pe acest schelet atât de comun- familia disfuncțională, cred că este un spectacol care reușește să răscolească printre propriile amintiri.
Având bilet în primul rând, în partea dreaptă a sălii, simt că am ratat anumite momente, decorul spectacolului fiind concentrat în partea cealaltă a scenei. Mi-a plăcut mult interpretarea lui Horia Fedorca, îi voi căuta și alte spectacole. Și până în iunie vreau să bifez toate spectacolele TNRS incluse în programul Festivalului, așa că hai să ne vedem la teatru!
19 aprilie 2025 la 11:23
http://wish-club.ru/forums/index.php?autocom=gallery&req=si&img=5423
21 aprilie 2025 la 10:58
Awesome https://is.gd/tpjNyL