Plaja cu gânduri

Festivalul Internațional de Teatru Nou, ediția 2017- bilanț

Astăzi se încheie cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou din Arad, unde am văzut următoarele spectacole:

O mie de motive– One man-show Florin Piersic Jr., dupa “Every Brilliant Thing” de Duncan Macmillan, regia Horia Suru. Am scris despre spectacol aici.

Creditul- cu Răzvan Vasilescu și Șerban Pavlu, de Jordi Galceran, regia Mihai Constantin

Spectacolul este produs de Godot Cafe-Teatru din Bucuresti și partea frumoasă este că atitudinea nonformală s-a menținut și în festival, jucându-se în Club Flex. Dialoguri efervescente, dinamism și o schimbare neașteptată din consiliere financiară într-una amoroasă, prin manipulări și amenințări.

 

N-ai tu treabă! de Cătălin Ștefănescu, adaptare după „Dănilă Prepeleac” de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija
Producția Teatrului ACT, Bucuresti i-a adus pe scena Teatrului Clasic din Arad pe Marcel Iureş, Andrei Seuşan și Alexandru Voicu. A fost un moment bun să-mi dau seama că poveștile nu doar se spun, se și uită.

O femeie- după Peter Esterhazy, un spectacol de Andrea Gavriliu
Producător: Facultatea de Teatru si Televiziune, Universitatea „Babes Bolyai” Cluj-Napoca / Focus Andrea Gavriliu

Mai mult dans decât teatru, dans și dialog, multă tensiune, între iubire și ură și mai multe ipostaze ale cuplului.

Există o femeie, acea femeie. Există un bărbat.

Un spectacol foarte, foarte fain, studenții de la Cluj au fost grozavi. Pe Andreea Gavriliu am văzut-o și anul trecut, tot în festival, cu spectacolul Vertij, despre care am notat aici.

 

Open de Ana Cucu Popescu, regia Leta Popescu, cu George Albert Costea
Producători: Asociația Reciprocă în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Asociația GroundFloor Group, Cluj-Napoca
Spectacolul are o puternică identitate (homo)sexuală și nu știu dacă e bun sau rău. Include secvențe de dans, dedublări ale actorului și proiecții vizuale și auditive care completează intrigile și cu toate acestea, pe mine nu m-a prins toată frământarea iubirii chestionate în funcție de sex. Nu.

 

Diseară urmează #EmojiPlay, un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu, produs de Teatrul Excelsior, București, în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”.

Adaugă comentariu