Plaja cu gânduri

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald @Cinema City

La invitația Cinema City, am văzut avanpremiera Fantastic Beasts 2. Pe primul film din serie l-am văzut întâmplător, la ceva vreme după apariție. Nici măcar nu știam despre ce e vorba. M-am bucurat la vizionarea tărâmului magic și am fost mai impresionat de poveste decât seria ce îl precedă, spre deosebire de LOTR.
Trebuie să recunosc că am mers la avanpremieră cu inima purice, sperând să nu fiu dezamăgit, cum a fost cazul multor nr. 2 din alte serii. Intuiția m-a înșelat, pentru că aventurile din franciza Wizarding World m-au lăsat după 130 de minute IMAX cu părere de rău că am ajuns la deznodământ. Voiam mai mult, în nici un caz încheierea, ca la o carte bună. Un vrăjitor foarte puternic, prins cu greu de autoritățile din USA, este transferat în Europa pentru a fi judecat din cauza crimelor comise acolo. Evident, scapă! Acțiunea se succedă rapid, concetrandu-se pe poveste și nu pe un personaj. Povestea scrisă de J.K. Rowling, regizată de David Yates, aduce în prim planul distribuției câteva nume: Eddie Redmayne, Katherine Waterson. Dan Fogler. Universul magic, cu animale fantastice, prieteni de nădejde sau război ideologic ne  trasează o dilemă: ce e mai important- ce ne unește sau ce ne diferențiază?
Atât povestea, cât și ecranizarea, dau dovadă de maturitate și se adresează în special publicului care s-a bucurat de Harry Potter la o vârstă mai fragedă.
O surpriză plăcută pentru mine a fost apariția unor personaje noi (dar vechi), interpretate de actori celebri. Mă obișnuisem ca interpreții să crească și să câștige notorietate odată cu seria. Mi-a plăcut mult de Johnny Depp, antierou carismatic, ce își dorește reorganizarea vrăjitorilor în scopuri nobile. Dar pentru asta, toată planeta îl vânează pe el și pe viitorul lui discipol. Există și câteva ocolișuri ale firului narativ, povești de dragoste și relaționări de clanuri în planuri secundare care vor să dinamizeze povestea fantastică, dar care nu influențează direct deznodământul.

În sfârșit, pot să spun că imi place tare mult când văd un film- fără să fi văzut măcar un trailer- și plec din sala de cinema cu zâmbetul pe buze. Weekend magic tuturor!
***
By L.

Adaugă comentariu