Plaja cu gânduri

Thor Ragnarok: distrugerea planetei și a civilizaţiei asgardiene

Thor Ragnarok reprezintă a treia întorcere solitară pe marile ecrane a îndrăgitul Zeu al Tunetului, după hiatusul avut de către personaj în cadrul Marvel Cinematic Universe. Acesta lipsește din ultimele producții Marvel, alături de Hulk, cei doi neapărând în Căpitanul America 3 (Avengers 2.5) și Spiderman Homecoming. Geniul comercial a lui Kevin Feige  hotărăște ca Taika Waititi, regizorul neozeelandez, să preia frâiele acestei noi ecranizări. Scenariul este semnat de Christopher Yost, Craig Kyle și Eric Pearson, iar în distribuție câteva nume atrag atenția: Anthony Hokins, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett, Chris Hemsworth sau Mark Ruffalo.
Avengers: Epoca lui Ultron, prin visul avut de către prințul asgardian în peștera viziunilor (partea acea cu Thor la bustul gol, în cazul în care ați uitat scena!), a adus în prim plan premizele noului film, Ragnarok, sfârșitul lumii, așa cum este denumit în mitologia nordică. Așadar, era clar ca pe Thor și pe  Miolnir îi aștepta cea mai dificilă încercare de până acum. Grozav! După succesul mediu și dezamăgirea parțială oferite de către primele două filme, acest nou capitol reprezintă cea mai bună ocazie pentru a îi oferi lui „the Thunderer” un film pe măsură, dar mai ales, unul conform așteptărilor fanilor.

Terenul pentru acest nou episod a fost pregătit metodic, primele trailere n-au dezamăgit deloc, reunindu-i pe Thor, Hulk, Hella, Loki, Odin, Heimdall, dar nu numai. Aceste mici „degustări” pentru noul film i-au încântat pe fani și au determinat o așteptare tumultoasă.
Noiembrie a sosit, iar capodopera regizorului neo-vizionar a ajuns și în cinematografele Cinema City de la noi. Waititi reușește să-l poarte pe Odinson într-o călătorie de redescoperire, într-un decor extraterestru fascinant și extrem de colorat. Neozeelandezul presară în cantități generoase un umor de foarte bună calitate, deja o parte a amprentei sale cinemagrafice. Efectele 3D, peisajele nemaipomenite și coloana sonoră inspirată (ne fuge gândul spre Guardians of the Galaxy), fac din Thor Ragnarok o producție spectaculoasă, care merită urmărită în cele mai bune condiții actuale, anume într-un cinematograf IMAX.
***
Guest- post by Alex

Un comentariu

Adaugă comentariu