Plaja cu gânduri

La Timișoara are loc vizionarea filmului „Dinții”, după Matei Vișniec

Mâine seară, de la ora 20, are loc la Ambasada (strada Anton Seiller, nr 2, Timișoara) vizionarea filmului „Dinții”, după dramaturgul Matei Vișniec. Evenimentul se va finaliza cu o sesiune de Q&A. Vor răspunde întrebărilor regizorul Rareș Stoica, actorul Radu Văduva și compozitorul Dragoș Strat. Filmul a fost deja proiectat în avanpremieră mondială la Cluj- Napoca, în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj. 

Proiectul se naște din inițiativa actorilor distribuiți în rolurile principale: Radu Văduva, Andrei Zagorodnii și Cătălin Codreanu. Regizorul este cel care stabilește direcția: film, nu teatru. Numele foarte sugestiv implică existența unor metafore și enigme, a unor valori morale paradoxale. Aluziile onirice, literare, fantastice sau grotești provoacă spectatorul la întrebări despre condiția omului.

În filmul realizat de Persona Media Production, doi bărbați, care scot dinții de aur din gura victimelor războaielor, se întâlnesc pe același câmp de bătălie, înconjurați de sute de cadavre aproape înghețate. Meseria lor, nu una pentru cei slabi de înger, ridică probleme morale chiar și celor care o practică. Dar, apariția unui soldat ciudat, ajuns prea târziu pentru a se mai lupta, întrerupe aceasta activitate. Încercând să găsească un mijloc de a gestiona prezența noului venit, cei doi trec pe nesimțite frontiera timpului și a spațiului, pășind într-o altă dimensiune.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Adaugă comentariu