Plaja cu gânduri

Justice League- un Batman cam plictisit

Zilele trecute, la invitația Cinema City, am vizionat în sala T IMAX de la Shopping City Timișoara, unul dintre filmele așteptate cu super eroi, Justice League.

Subiectul filmului este clasic- salvarea pământului. Totuși, ideea este răsuflată. În plus, nu se poate intrigă fără romantism și sentimentalisme. Pelicula are o sumedenie de efecte speciale, care amplifică atmosfera creată în întunecatul Gotham. Există puține glumițe, majoritatea venind din partea lui Flash. Apropos, Ezra Miller pare cel mai implicat actor. Nu se poate spune același lucru despre Ben Affleck, care aduce în Justice League un Batman destul de plictisit. Aquaman (Jason Momoa) apare dezbrăcat (doooh!) și arată foarte, foarte bine, dar la secvențele cu bustul său gol se cam rezumă abilitățile sale. Pe de altă parte, „bad guy” nu pare prea bad, nu a avut nimic ieșit din comun sau care să te facă să îl ții minte. Sunt prezente mai multe simboluri, se desfășoară aventuri prin apă și prin aer, printre amazoane și oameni- o încrengătură veche a uniunilor pe mai multe planuri, ce nu condiționează spectatorul de vizualizarea celorlalte filme din franciză.

Echipa adunată de super eroi nu reușește, totuși, să-și demonstreze potențialul, deși au meritul de a-și asuma riscuri. Fără spoilere, deznodămânul fericit nu li se datoarează lor direct, ci prietenului lor. În plus, filmul are soundtrack bunicel, ridicând situația.

Iar dacă Thor Ragnarok este sau nu o producție mai bună decât Justice League, nu vă rămâne decât să decideți singuri, la Cinema City. Pentru comparații pertinente, IMAX este răspunsul.

Adaugă comentariu