Plaja cu gânduri

Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar

Săptămâna trecută am fost la cinema la Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar. Producția, cu titlul original Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales a intrat în cinematografele noastre din 26 mai, fiind adus în România de Forum Film, unicul distribuitor al filmelor Disney. Eu am văzut varianta IMAX, în sala IMAX de la Cinema City Timișoara, dar sunt disponibile și variantele 3D și 4DX.

Scriu târziu despre aventurile piraților, dar asta nu mă împiedică să vă conving să mergeți să-i revedeți pe Johnny Depp, Orlando Bloom și Keira Knightley. În plus, Javier Bardem în rol negativ este la fel de bun (actor) ca oricând.

Personal, nu sunt o mare fană a filmelor seriate. Mă pierd în episoade și personaje și îmi scapă esențele prezentului. Dar asta nu este o problemă pentru Pirații din Caraibe; chiar dacă nu ai revăzut recent celelalte serii, tot te poți bucura nestingherit de intrigi, de umor și ironie, de efectele speciale și de tot spectacolul vizual al corabiilor, luptelor și apelor, mai ales dacă alegi varianta IMAX, cea în care ești parte din poveste. Legătura dintre personajele noi și cele vechi se concretizează treptat, ba chiar sunt prezentate și niște flash-uri retrospective care să-ți lămurească mai clar conflictele de față.

Salvarea tatălui de sub blestemul mării, o tănără astronom acuzată de vrăjitorie și Tridentul lui Poseidon sunt premizele de la care se conturează povestea scrisă de Jeff Nathson, la care se adaugă scene romantice, încurcături cu bețivi, abandon și recunoașterea căpitanului și muuulte fantome în Triunghiul Diavolului.

PS: Nu ratați after credit-ul, to be continued.

Adaugă comentariu