Plaja cu gânduri

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Zilele trecute am fost la avanpremiera filmului „Gardienii Galaxiei Vol.2”, la Cinema City în Shopping City Timișoara. Producția Marvel este disponibilă în format IMAX, așa cum l-am văzut eu, la București (în AFI Cotroceni), în format 3D în toate cinematografele Cinema City din țară și în sălile 4DX la Cinema City în Mega Mall București, Citu Park Constanța și Shopping City Timișoara.

Ultima variantă, 4DX, aduce motive în plus pentru care spectatorii sunt parte din experiența cinematografică. Mișcarea scaunelor în concordanță cu acțiunea de pe ecran și efectele integrate de vânt, apă și ventilație te propulsează direct în aventura galactică.

Vol.2 se concentrează pe un altfel de război pentru Peter Quill (Chris Pratt) și Gamora (Zoe Saldana). Vin Diesel și Bradley Cooper dau voce în continuare personajelor Groot, respectiv Rocket, iar în distribuție apar și Sylvester Stallone și Kurt Russell. Gardienii Galaxiei au de rezolvat de această dată niște dileme personale , sentimentale. Atât Peter, cât și Gamora se raportează la lupte în familie. Ratonul arțăgos este, de fapt, un sensibil, iar adorabilul Groot este cel care, la sfârșit, taie răul de la… creier. Coloana sonoră este foarte ofertantă pentru un film care nu este un musical. Se schimbă puțin și percepția asupra dinamicii, mai ales că în anumite secvențe, prim-planul se concentrează pe mișcările teribile ale lui Groot, în timp ce în background au loc deranjuri mari. Se păstrează, totuși, tonul umoristic, metaforele și fascinația intergalactică.

Orice aș mai adăuga, concluzia este simplă și evidentă: supereroii galactici merită atenție și un ecran câââât mai mare! Go IMAX!

Adaugă comentariu