Plaja cu gânduri

The Fate of the Furious este despre mașini și familie

Text scris de Miki 

Marți seara, 18 Aprilie 2017, am fost la avanpremiera celei de a VIII-a părți din seria Fast and Furious – “The Fate of the Furious”, în sala T IMAX de la Cinema City Shopping City Timișoara.

Un “blockbuster“ în toată regula, filmul a depășit 532 milioane de dolari la debut, peste Rogue One. Acest lucru nu este deloc suprinzător, având în vedere că avem parte de puțin soare, fete, muzică bună, acțiune cât cuprinde, submarine, zăpadă, scene care depășesc orice logică și mașini… furioase și rapide.

Și de această dată lait motivul filmului este “familia” și îl plasează pe Dom (Vin Diesel) în mijlocul unei acțiuni de salvare a unui membru al familiei.

Este, într-adevăr, un film la care să mergi cu familia, să râzi, să rămâi prins în acțiune și explozii, să fii atras de mușchii lui Dwayne Johnson (The Rock) și de mașini. Din păcate pentru cei care au fost alături de cei din “familia” Toretto de la începutul francizei, cred că le-au lipsit “fratele” Brian și mașinile japoneze. Finalul aduce spectatorilor tributul lui Paul Walker. Câteva nume tari completează scenariul: Helen Mirren, fata rea Charlize Theron sau Jason Statham, în replici grozave cu Dwayne Johnson.

Și pentru că a venit vorba de mașini, iată ce super-mașini se pot vedea: Dodge Ice Charger, Local Motors Rally Fighter, Lamborghini Murcielago, Bentley Continental, 1966 Corvette Stingray, Subaru BR-Z, Mercedes-AMG GT, Jaguar F-Type Coupe, Ice Ram și visul lui Tej ( Ludacris )… în sfârșit, un Ripsaw tank. De asemenea, putem vedea câteva imagini cu noul Dodge Demon.

Cum spuneam, un film ce te ține în ”priză”, fie că personajele sunt în aer, pe roți, în tancuri sau sub apă, cu o acțiune ce depășește orice logică… și uneori legile fizicii, cu mulți cai putere. The Fate of the Furious merită văzut în format IMAX , pentru că un ecran uriaș rămâne varianta cea mai sigură pentru a fi parte din experiența văzută. Acestea fiind spuse, mergeți din timp să vă cumpărați bilet, deorece cinematografele cu siguranță vor fi pline.

Adaugă comentariu