Plaja cu gânduri

Sieranevada- premieră de gală la Arad pe 8 septembrie

„SIERANEVADA”, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu, va avea premiera de gală în Arad, la Cinema City din Atrium Mall, joi 8 septembrie. La eveniment vor participa actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru și Ana Ciontea. Pelicula va rula pe ecranele din cinematografele din România din 9 septembrie, după ce în luna mai a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

sieranevada

Acțiunea din „SIERANEVADA” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Lungmetrajul regizat de Cristi Puiu are imaginea semnată de Barbu Bălășoiu; Jean Paul Bernard, Filip Muresan și Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiția Ștefănescu și Ciprian Cimpoi au semnat montajul iar Cristina Barbu scenografia, Anca Puiu –producător.

„SIERANEVADA” este o producție Mandragora în coproducție cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films.

Adaugă comentariu