Plaja cu gânduri

Cum a fost la ABC open air festival la aeroport

Festivalul open air ABC la aeroport a însemnat, pe scurt, patru scene, artiști foarte faini, agitația și entuziasmul participanților și voluntariatul meu.

Joi, după prima întâlnire pe care am avut-o cu grupul organizatorilor, am postat pe facebook următorul mesaj:

Prima concluzie ca voluntar la open air festival ABC la aeroport a fost că ceea ce nu trăiești la momentul potrivit, nu mai trăiești niciodată sau, altfel zis, copiii mi-au vorbit cu dumneavoastră şi la revedere.

Politețurile copiilor au continuat și vineri. Poate e de înțeles, dat fiind faptul că cei mai mulți voluntari erau liceeni- clasa a X-a și a XI-a. M-au pregătit pentru seara evenimentului, când majoritatea persoanelor cu care am interacționat nu m-au scos din „doamnă”. Probabil trebuie să-mi schimb crema de față! În altă ordine de idei, am asistat la probele de sunet ale formațiilor, am făcut aproximativ 8 km învârtindu-mă cu diverse sarcini, am ajutat și am încurcat, deopotrivă. Voluntariatul a fost „deghizarea” perfectă pentru a surprinde obiectiv nonconformismul participanților, eforturile organizatorilor, săruturi pătimașe prin mulțime, grămezile de gunoaie de lângă sacii goi agățați la vedere, puști îngenunchiați de atâta libertate scăpată de sub control, poze de grup.

Am așteptat cu nerăbdare concertul Vița de Vie, a trecut multă vreme de la ultima întâlnire. Mi-am amintit cum i-am ratat anul trecut, tot în Arad, dar nimic mai departe de amintirea asta. Îmi era dor de versurile lor, de ritmuri, de atmosferă, de mine fiind așa energică și toate astea bifate au creat un moment grozav. O schimbare față de programul anunțat inițial a adus apoi pe scenă Subcarpați, un alt moment pe care l-am așteptat, dar pe care nu am reușit să-l trăiesc chiar deplin, din cauza unor responsabilități organizatorice. Oricum, a fost cu piele de găină, asemeni concertului anterior. Nu mai știam nimic de Bere Gratis, iar colaborarea lor cu Gheorghe Zamfir a fost de-a dreptul surprinzătoare. Interpretările lor folclorice au fost neașteptate, iar naiul a sunat duios în noaptea cu lună plină. Măcănache și Dj Shiver au completat lista artiștilor care au urcat pe scena principală.

În paralel, pe aeroportul Arad au existat scene pentru iubitorii dnb și pentru fanii techno. A treia variantă a fost inedită- silent disco și muzica venită doar din căștile fiecărei persoane în parte.

Nu am făcut nici o poză, nu am defilat cu ecusonul meu mai mut decât a fost nevoie, dar seara mi-a rămas plină de amintiri faine.

Adaugă comentariu