Plaja cu gânduri

9 iulie

9 iulie nu a fost niciodată un reper în viața mea. Nu-mi amintesc ce făceam înainte de 2012. Atunci eram în vacanța dinaintea ultimului an de facultate, erau ieșiri pe acasă, libertate și senin. Nimic nu ne-a pregătit pentru ce a urmat.

9 iulie nu a fost niciodată un reper în viața mea până pe 2013– îmi aduc aminte dimineața din cămin, toți pașii spre bisericuța de la Grozăvești, gândurile și rugămințile, știu cât am rămas acolo și cum, în cele din urmă, am pornit spre Fundeni, deși știam că nu voi rezolva nimic. Andreea făcuse deja transplantul cu celulele mele stem și nu avea voie să primească vizitatori. M-am întâlnit cu asistenta șefă, dna R, am luat niște haine la spălat, m-a asigurat că totul e ok. Să nu poți face nimic înseamnă consum. A doua zi, când am văzut-o pe Andreea, era încântată de grija pe care i-o purtasem, pentru că îi spuseseră asistentele că fusesem în spital.

 Celulele frumoase au ajuns la destinaţie!– glumeam noi.

Între ultimul an de facultate, cu toate provocările existente, cabinetul unde lucram și spital, parcă nu am prioritizat lucrurile corespunzător. Dacă aș fi stat mai mult în vizite, dacă nu plecam așa repede spre alt program, pentru alt interval… Mi-e așa de dor acum, cum nu mai pot exprima în cuvinte, de teamă să nu golesc emoția de conținut.

Un an mai târziu, pe 9 iulie 2014, cu provocări noi și cu greutăți depășite, ne sărbătoream împreună noua zi de naștere.

Iniminile noastre bat in acelasi timp,pentru acum eu sunt bucatica din tine!

inimi

Acum un an am primit o noua sansa la viata: transplantul de celule stem! Multumesc Bunului Dumnezeu si surorii mele! De aceea, incepand din acest an sarbatoresc 9 iulie ca zi de nastere! La multi ani,dragi celule!– 9 iulie 2014- scria Andreea pe Facebook.

În 2015, am fost singură, doar cu amintirile.

În 2016, regăsind obiectivele Andreei pentru 2014, cumva neprogramat, dar foarte inspirat, am creat noi amintiri. Carpe diem în Serbia. Nu știu ce i-ar fi plăcut Andreei, mă obosesc și mă agasează supozițiile.

obiective

hug

Adaugă comentariu