Am mai scris despre vecinii mei cu viață sexuală activă și deranjantă. Și probabil că voi mai scrie, dată fiind interacțiunea tot mai deasă și, aparent, fără sfârșit. Scriam că la începutul mutării noastre în blocul în care locuim în Arad, ne-am luat o muștruluială de botez privind locurile de parcare. Șeful de scară a fost…
Scrisori călătoare… în tramvaiul nr 1
Despre relația mea cu mijloacele de transport în comun, ar trebui să scriu mai des. Să povestesc pe larg experiențe frumoase, să trag concluzii din cele neplăcute, să consemnez uimirea care mă încearcă în diferite momente ale călătoriei, ca o navetistă experimentată ce sunt. Așa că recunosc, mâine este o zi în care sper că…
Take, Ianke și Cadâr- premiera teatrală în Arad
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad încheie stagiunea 2015/ 2016 cu premiera spectacolului „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa. Evenimentul a fost inclus în cadrul „Zilele porților deschise”, care oferă spectatorilor posibilitatea unui tur ghidat al teatrului, prezentări ale istoricului instituției, expoziții de costume și de materiale de prezentare a teatrului sau filmul stagiunii….
Am participat la cursul #TurneulScoalaFlanco
Ieri la Timișoara, în magazinul Flanco din Iulius Mall, a avut loc #TurneulScoalaFlanco. Invitații au fost Cristina Bazavan, Cristian China Birta și Sorana Savu. Cristina a început cursul, vorbind despre conținut și structuri narative, despre adaptarea și editarea subiectelor pentru specificul fiecărui blog. A pus accent pe valorile individuale cu care ne asociem, a insistat…
Mâine îmi împlinesc o dorință
Mâine, dacă mă trezesc în timp util, dacă nu întârzie trenul sau dacă nu îl pierd eu, din motive organizatorice, o să fie o zi interesantă. Mâine, o dorință se transformă într-un zâmbet, un vis pe care îl urmăresc de câțiva ani- să tot fie vreo 5- își capătă conturul. Sunt entuziasmată gândindu-mă la cursul…
O delicatesă, Muriel Barbery
Muriel Barbery este o romancieră franceză născută la Casablanca, Maroc, la 28 mai 1969. Primul său roman, „O delicatesă”– scris în 2000- a fost tradus în douăsprezece limbi. Nu se resimte deloc influența formării academice a autoarei- studii aprofundate de filosofie; în schimb, scrierea este plină de pasiune, ceea ce transformă cartea într-o lectură perfectă pentru…
Anchetă în infern, Rodica Ojog- Brașoveanu
Rodica Ojog- Brașoveanu (28 august 1939- 2 septembrie 2002) a absolvit studii de drept la Iași și a profesat avocatura timp de șapte ani, dedicându-se ulterior scrisului. Până în 1999, a publicat treizeci și cinci de romane, majoritatea polițiste, câteva istorice și unul științifico- fantastic. Rodica Ojob- Brașoveanu poate fi considerată Agatha Christie în variantă românească….
Niveluri de viață, Julian Barnes- te auzi trăind?
Julian Barnes este un autor englez, născut în 1946. Opera sa numără peste cinsprezece volume de proză, povestiri scurte și eseuri, cariera sa fiind încununată de numeroase premii și distincții. „Niveluri de vață” este primul titlu semnat de Julien Barnes care îmi cade în mână. Tradusă de Radu Paraschivescu, publicată la Nemira, cartea este o…
Voyeur, primul spectacol din programul Teatrului de vară
”Adică tu chiar crezi că liniile din palmă îți influențează destinul?” se întoarce psihiatra încruntată către el. Mă încrunt și eu, din scaunul meu- mă gândesc tot mai des în ultima vreme la asta și nu știu care e răspunsul. O pasăre solitară taie cerul în aria mea vizuală. Dincolo de gard, un salcâm viguros,…
Into thin air, de Jon Krakauer- altitudinea sau atitudinea?
În martie 1996, revista Outside îl trimite pe Jon Krakauer în Nepal, pentru a participa și documenta o ascensiune ghidată pe muntele Everest. Acesta devine client în expediția condusă de bine-cunoscutul Rob Hall din Noua Zeelandă, Pe 10 mai reușește să ajungă în vârful lumii, dar summitul costă vieți. Dintre cei 5 coechipieri care ajung…