Plaja cu gânduri

Luna iunie e plină la Teatrul Național Timișoara

Luna iunie este plină de spectacole pe toate cele trei scene ale Teatrului Național din Timișoara, oferind publicului nume cunoscute, spectacole de cursă lungă și unul proaspăt prezentat.

 De 1 iunie, în Sala Mare, de la ora 11 se joacă unul dintre cele mai fermecătoare spectacole pentru copii: Pinocchio, o adaptare de Mirela Puia după celebra poveste a lui Carlo Collodi. O altă variantă pentru cei mici este Sarea în bucate după Petre Ispirescu, în 5 iunie, de la ora 19-  spectacol semnat tot de Mirela Puia.

 În 2 iunie, la Sala 2 este programată o nouă reprezentație cu spectacolul de debut al cunoscutului regizor de film Radu Jude – Scene dintr-o căsnicie, povestea extrem de sugestivă a celebrului regizor și dramaturg suedez Ingmar Bergman. Spectacolul „Scene dintr-o căsătorie” este recomandat publicului peste 16 ani.

tntm

 În 7 iunie, publicul este invitat să intre în atmosfera amețitoare din Piața Roosevelt, în regia  lui Radu Afrim, un spectacol intrat în al șaptelea an de existență (spectacol nerecomandat copiilor).

 Pe 11 iunie, tot la Sala 2, spectatorii vor râde cu Billy Mincinosul, în regia Antonellei Cornici.

În Sala Mare a Teatrului Național, publicul va putea (re)vedea Hamlet, spectacolul – eveniment care a avut premiera luna aceasta. În 9 iunie și 23 iunie, de la ora 18,00, se va auzi din nou, în ritmurile de hip-hop ale trupei Subcarpați, cea mai celebră replică spusă pe scenele lumii – „A fi sau a nu fi, asta-i întrebarea”. 

În 12 iunie, în același spațiu este programat un alt spectacol de cursă lungă al Teatrului Național – Iată femeia pe care o iubesc după Camil Petrescu, în regia Mihaelei Lichiardopol.

În 19 iunie este timpul pentru o nouă reprezentație cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale Naționalului timișorean din ultimii cinci ani: The Full Monty de David Yazbek și Terrence Mc Nally, în regia lui Răzvan Mazilu.

Din nou la Sala 2, într-un spațiu și o atmosferă inimitabile, spectatorii se vor întâlni în data de 16 iunie cu ritmurile emoției autentice într-un bar argentinian, în Maria de Buneos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, spectacol semnat de Ada Lupu Hausvater.

 În 14 iunie, publicul este invitat la Caragiale, la spectacolul Boborul, în regia lui Sabin Popescu, pe muzica lui Ilie Stepan și versurile lui Șerban Foarță, la restaurantul Fabricii de bere.

Actorii Teatrului Național dau întâlnire publicului și la Studio „Uțu Strugari” în spectacole care condensează emoții:

  • În afara jocului de Sergi Belbel, regia Ion-Ardeal Ieremia- 3 iunie,
  • Cloaca de Maria Goos, regia Mihaela Lichiardopol- 4 iunie,
  • Avioane de hârtie de Elise Wilk, regia Ion-Ardeal Ieremia- 8 iunie,
  • Un Romeo și o Julieta – un scandal urban după W. Shakespeare, un concept de Laura Avarvari- 10 iunie,
  • Canicula de Antoaneta Zaharia, regia Miruna Radu- 15 iunie și
  • M-am hotărât să devin prost după Martin Page, regia Antonella Cornici- 17 și 18 iunie.

Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, telefon 0256 201 117), al căror orar de funcționare este de marți până duminică, între orele 11 și 19. De asemenea, informații despre spectacole, achiziționare de bilete online și rezervări se pot obține pe site-ul Teatrului Național, www.tntimisoara.com.

Adaugă comentariu