Plaja cu gânduri

Începe cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou

Sâmbătă, 7 mai, începe la Arad Festivalul Internațional de Teatru Nou, ajuns la cea de-a patra ediție. În cele 9 zile de Festival sunt pregătite 24 de spectacole, în Sala Mare și Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, dar și în spații neconvenționale: platoul Teatrului, Piata „Avram Iancu”, Cafe Boeme Teatru, Club Flex.

Până pe 15 mai, biletele spectacolelor au prețul de 10 lei. Două concerte completează programul festivalului- Subcarpați pe 13 mai și Ioan Gyuri Pascu& The Blue Workers pe 15 mai.

Programul FTN 2016 include însă o mulțime de spectacole provocatoare, fie prin text, montare, pariu estetic sau interpretare, fie prin voga publică pe care au dobandit-o – nominalizari, premii etc. Cred că și în acest an FTN își confirmă renumele de eveniment care zdruncină comodități teatrale, curajos, inovator și… tineresc, de bună seamă. Haideti la teatru!- Claudiu Groza, critic de teatru, selectionerul Festivalului.

tn

Festivalul Internațional de Teatru Nou face posibilă venirea muntelui la Mahomed, întrucât spectacole variate și interesante ajung la Arad: producții ale Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și ale Trupei de teatru licean francofon AIFRAN- Asociația Română pentru Apărarea și Cultivarea Francofoniei din Arad, Teatrului „Aureliu Manea” Turda, Teatrului German de Stat din Timișoara, ale Teatrelor Național „I.L.Caragiale”, Nottara, Odeon, UNTEATRU, Mic, de Comedie, Excelsior, ale Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului și ale Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București, ale Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, Teatrului Municipal din Baia Mare, Teatrului „Regina Maria” din Oradea, Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu,  ale Studio M din Sfântu-Gheorghe, Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu-Vâlcea, Yorick Studio și Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu-Mureș,  alături de două producții din Ungaria și Italia.

Programul complet este disponibil pe site-ul Teatrului Clasic Ioan Slavici și necesită atenție, deoarece pentru anumite spectacole se impun limite de vârstă.

4 comentarii

Adaugă comentariu