Plaja cu gânduri

Din Arad la Mako, la scăldat

Nu știu cine se bucură acum de iarnă și de zăpadă, pe unde sau prin ce mijloace. Cert este că în acest weekend iernatic, pe o ploaie tomnatică maruntă, când unii sau alții ar fi sărit direct în boots, am fost în Ungaria, la scăldat.

Am plecat aseară din Arad la ora locală 19. Cumva, prevăzători, dar fără să știm ce coadă și nervi ne așteaptă în vamă. Am stat la ieșirea din Nădlac 50 de minute. Lucrurile s-au mișcat foooarteee lent, s-a claxonat nervos în serie, polițistul de frontieră scuipa semințe, totul grozav. Pe de altă parte, mulți conaționali cu „bun simț”, așa cum ne merge renumele prin lume, se băgau prin dreapta coloanei luuungi de mașini care se formase așteptând pentru verificare, deși rândul mergea prin stânga. Nu era nici o grabă… Depășind acest moment, ne-am continuat drumul spre Mako, evitând autostrada, evitând costul vignetei.

sauna

http://hagymatikum.hu/galerie-foto/?album=7&gallery=25a

Complexul din Mako este situat central, ușor de reperat. Aglomerație mare aseară: noi, jumătate din Arad, un sfert din Timișoara și un sfert dintre localnici aveam același plan de relaxare. Intrarea ieftină (în funcție de program și oferte) este un punct atractiv, dar vine și cu dezavantajul de a ajunge alături de oameni pe care, în mod uzual, ai vrea să-i ferești. Piscine, saune, jacuzzi, bazin termal în aer liber, wellness, restaurant, spații de joacă pentru copii și alte facilități sunt la îndemână, site-ul are și variantă în limba română, la fel sunt și afișele din interiorul complexului. La intrare, după plata biletului, primești o brățară. Aceasta îți permite accesul în complex și reprezintă cheia de închis și deschis vestiarul care îți este repartizat.

Spațiul este destinat relaxării în stil clasic, nu sunt deschise tobogane sau alte mijloace distractive, dar poate fi o alternativă (ungurească) acceptabilă.

2 comentarii

Adaugă comentariu