Plaja cu gânduri

InstalArt ajunge la Timișoara

Vineri, 11 decembrie, începând cu ora 20:00, în clubul Fratelli, timișorenii sunt invitați la vernisajul „Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF”, proiect aflat sub umbrela Romanian Design Week. Evenimentul de lansare este continuat de un concert al trupei Exit Oz. Intrarea este liberă, iar invitații vor putea interacţiona cu instalaţiile realizate de arhitecții și designerii Instalart, vor vedea parcursul de creaţie şi vor fi degustate băuturile Campari şi San Pelegrino. 

“Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și „adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de produse pentru companii mari din Europa şi din lume. Marcel Klamer este nu numai unul dintre cei mai cunoscuți designeri de produs din Germania ci un artist celebru în toată lumea. El este premiat cu Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, țară unde activează ca membru al Uniunii Designerilor Industriali.NINO, NINO- Stefan Barutcieff

Dacă nu poate fi realizat prea ușor „Fabricat în România”, se poate „Gândit în România”. Așadar, Instalart a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul celebrului designer, susținută de partenerii Instalart, astfel:

Investigatie- Robert Marin4

Dorin Ștefan | Gradient De Design powered by Uanderful

Mario Kuibuș | Cheie powered by BASF

Robert Marin | Investigație powered by Brikston

Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari

Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1 Crama Atelier

Ștefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont/Corian

 Pentru a întregi evenimentul, InstalArt aduce în completarea instalațiilor de artă o muzică aparte.

Exit Oz este un proiect timișorean născut în 2011 din sesiunile de improvizație făcute de Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce) și Ovidiu Zimcea (sintetizator, sample-uri). În 2013 celor doi li s-au adaugat mai mulți muzicieni ca și colaboratori și au început și primele apariții live, în formula de trio, împreună cu chitaristul Lucian Naste. Un an mai târziu, Exit Oz a lansat primul album, un LP cu 8 piese, „Împământenit”, despre care critica spunea că este un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și libertate, cu influențe pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală și până la free jazz.

 Evoluția proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF poate fi urmărită pe: www.instalart.ro.

Credit foto: Marius Leonte

Adaugă comentariu