Plaja cu gânduri

Vindecarea unei inimi îndoliate, Doreen Virtue și James Van Praagh

Pentru mine, este o carte- simbol, o carte- cadou, o carte de deschis ochi și inimă, primită într-o zi urâtă, de la oameni frumoși. O carte (la) limită. Este, de fapt, o carte cu scurte mesaje pozitive, de susținere practică și spirituală, pentru a depăși mai ușor perioada doliului.

Doreen Virtue are numeroase diplome în consiliere psihologică și a scris mai multe cărți despre vindecarea de pe urma doliului (Calea purtătorului de lumină. Cum să ne auzim îngerii, Terapia cu îngeri). Mai multe informații despre Doreen și workshopurile pe care le ține sunt disponibile pe www.angeltherapy.com. James Van Praagh este un autor de renume internațional care a ocupat locul 1 pe lista autorilor bestseller a ziarului New York Times. A scris mult despre viață și moarte, comunicarea cu spiritele, doliu și vindecare, iar în 1994 a făcut cunoștință lumii cu mediumitatea prin intermediul show-lui de televiziune The other side. Detalii despre cursurile pe care le ține se găsesc pe www. vanpraagh.com.

„Cei dragi sunt fotogenici”- a fost primul text unde am deschis cartea. Pentru că da, rândurile de față nu se citesc în mod clasic, în ordine- orice ordine e bună dacă aduce liniște. Am notat aleator anumite gânduri, dintre care unele pasaje pot părea, din afara acestei experiențe, truisme, dar mie mi-au picat la fix.

*

Fiecare suflet are propria lui călătorie pe care trebuie să o facă și propriile lui lecții pe care trebuie să le învețe. Nimeni nu poate trăi viața unei alte persoane.

În timpul doliului, vei descoperi rapid care îți sunt prietenii adevărați și cine îți oferă confort și suport. Aceștia sunt oamenii cu care trebuie să-ți petreci timpul, pentru că ei vor accepta că s-ar putea ca încă să nu fii „tu însuți”. Ei te vor iubi, chiar dacă tu ești morocănos sau depresiv din cauza doliului prin care treci.

Scrie o scrisoare…cerurilor.

vindecarea-unei-inimi-indoliate_1_fullsize

Fii deschis să primești! Atunci când suferi o pierdere, ar putea fi important să-ți amintești că alții ar putea constitui un element vital din vindecarea ta. Experiența pierderii unei persoane dragi este împărtășită de noi toți, așa că nu poți ști niciodată cine ar putea fi acea persoană care ți-ar putea oferi exact acele cuvinte  pe care ai nevoie să le auzi pentru a-ți lumina inima.

Iubirea este acolo unde este și inima.- amintirile rămân veșnic în tine; ele nu vor putea dispărea niciodată.

Atunci când fugim de doliu, fugim de viață. Însămânțează-ți și cultivă-ți iubirea.

Ca să poți sta drept, trebuie să te împiedici uneori- Nimic nu este perfect îm viață, nici măcar moartea. De cele mai multe ori, ne împinge emoțional dincolo de orice măsură și ne pierdem orice simț al stabilității.

Ceea ce tu crezi că este sfărșitul, este abia începutul- Cea mai mare iluzie a acestei lumi este moartea.

„Nu am crezut niciodată că aș putea fi atât de trist”- tristețea este una dintree cele mai puternice emoții resimțite după o pierdere. Călătoria tristeții ne poate duce către cele mai adânci tenebre și cele mai profunde disperări. Simțim că nu mai putem ieși de acolo și că nimeni nu ne poate înțelege. Ne simțim izolați. Onorează-ți persoana iubită făcând o promisiune, aceea de a-ți îndeplini menirea vieții tale și de a înlocui tristețea cu ceea ce-ți provoacă fericire și bucurie.

Confuzia este ceva normal. Furia este parte din ființa omenească.

Atunci când pierdem oe cineva drag, suntem forțați să ne recalibrăm viețile și să ne amintim ce este important pentru noi și ce nu este. Acum este vremea pentru a începe lucruri noi.

Fluturi, păsări și libelule. Zilele pot fi ca fluturii.

Nu poți schimba trecutul, lasă-l să plece.

Cantitatea de durere pe care o simțim este egală cu iubirea pe care o împărtășim- Nu există reguli când vine vorba de doliu. Durerea, ca și iubirea, este incomensurabilă.

Un comentariu

  • Răspunde EoL |

    Hello you
    Să înțeleg că ai acceptat ajutorul oferit….citez….
    „Fii deschis să primești! Atunci când suferi o pierdere, ar putea fi important să-ți amintești că alții ar putea constitui un element vital din vindecarea ta. Experiența pierderii unei persoane dragi este împărtășită de noi toți, așa că nu poți ști niciodată cine ar putea fi acea persoană care ți-ar putea oferi exact acele cuvinte pe care ai nevoie să le auzi pentru a-ți lumina inima.”

Adaugă comentariu