Plaja cu gânduri

Adam Ben Ezra a concertat prima oară în România, pe scena Teatrului Național Timișoara

După decizii și dezbateri dacă să alegem teatru sau concert, marți seara ne-am bucurat de deschiderea noii stagiuni a Teatrului Național din Timișioara în compania israelianului Adam Ben Ezra. Artistul a urcat pentru prima oară pe o scenă din România, la inițiativa Asociației Culturale „Nabu” și a parteneriatului cu Naționalul. Lui i-a plăcut de noi, nouă ne-a plăcut muzica lui, am cântat împreună, iar rezultatul a fost o seară interesantă și sold-out la CD-urile expuse.

Înaintea concertului, managerul Teatrului, Ada Hausvater, a rostit câteva cuvinte despre activitatea instituției pe care o conduce. A amintit de spectacolul „Meterorul” de Friedrich Dürrenmatt care se desfășura în paralel, în Sala 2 a Teatrului, de comunicarea și de parteneriatele prin care se încurajează artiști, asociații și suflete, care să se apropie de Național, dar și de activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

„Ne-am străduit cu toții să ne deschidem către oameni, deoarece cred cu tărie că noi, ca artiști ai Teatrului Național, avem misiunea să deschidem suflete, să deschidem minți, iar felul în care avem șansa de a crea conștiințe este prin spirit și prin sensibilitate.”

Adam Ben Ezra_resize12

Adam Ben Ezra_resize13

Cu această afirmație în minte am simțit tot concertul lui Adam Ben Ezra, toată muzica lui. Am perceput un joc de căutări și găsiri, o alternanță între noutatea compozițiilor proprii la clarinet, pian sau flaut, trecute pe albumul „Can’t stop running” și momentele de imprevizibil ale unor cover-uri și reinterpretări în stil flamenco. Olee!

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Adaugă comentariu