Plaja cu gânduri

Susține proiectul ARIL în Programul de granturi „Raiffeisen Comunități”

Programul de Granturi „Raiffeisen Comunități”, ajuns la cea de-a cincea ediție, este un concurs on-line de proiecte de responsabilitate socială, de dimensiuni mici sau mijlocii. Scopul principal este încurajarea organizațiilor și instituțiilor din România să dezvolte și să implementeze programe în beneficiul comunității, care să ducă la îmbunătățirea nivelului de trai.

Dintre cele 134 de proiecte depuse până la 1 august, după verificarea eligibilității lor conform regulamentului, 99 au ajuns în finală. 64 de evaluatori Raiffeisen vor analiza propunerile din acest an. În paralel, acestea sunt supuse și votului public, nota juriului și număr de voturi având pondere în media finală.

Pentru votarea unui anumit proiect, este nevoie de un cont înregistrat pe platforma programului.  Perioada 17 august- 11 septembrie 2015 (inclusiv, până la ora 17: 00) reprezintă intervalul de votare de către publicul larg. Lista proiectelor câștigătoare va fi anunțată pâna la data de 16 septembrie 2015 inclusiv, după verificarea și validarea de către Raiffeisen Bank S.A. a voturilor înregistrate. Bugetul total al Programului de Granturi este în limita a 100.000 EURO, echivalent în RON la data încheierii perioadei de desfășrare a programului. Vor fi finanțate 10 proiecte.

Sunt mulți bani. Bani care înseamnă totul sau care nu mai înseamnă nimic în momentul în care ajungi în spital cu un diagnostic  care face pământul să-ți fugă de sub picioare, din momentul în care viața ți se desfășoară între internări, scheme de tratament și ITP-uri. Din momentul în care statisticile nu mai contează și fiecare zi e o luptă.

aril-logo

Sunt bani care ar ușura durerile unor pacienți. Sunt bani pe care Asociația română împotriva leucemiei i-ar folosi în cadrul proiectului DOTAREA SECȚIEI DE HEMATOLOGIE II DIN CADRUL SPITALULUI CLINIC FUNDENI. Pentru că anual, în România, aproximativ 5000 de persoane sunt diagnosticate cu leucemii și limfoame. Pacienții au nevoie de cure de chemioterapie și uneori și de transplant. Curele de chimioterapie durează luni, uneori ani de zile. Pentru a avea rezultatele dorite, aceste terapii trebuie administrate cu acuratețe, iar acest lucru se poate face doar cu ajutorul infuzomatelor și injectomatelor. Aceste aparate nu ajută doar la efectuarea corectă și precisă a terapiilor, dar și la asigurarea unei calități net superioare a vieții pacientului, pe perioada tratamentului. 

Și tot vezi strângeri de fonduri pentru cauze umanitare, copii sau tineri, de vârsta ta, cu diagnistice dintre cele care îți ridică părul pe mâini. Le sharuiești pe facebook, poate și contribui. Sau din contră, le ignori  complet, ca nu cumva să te molipsești cu amărăciune. Și auzi, din ce în ce mai des, ba de nașa unei colege de muncă, ba de tatăl colegei de liceu, chiar de o colegă de-a ta. Ți se oprește respirația, ți se strânge stomacul, dar e bine. Nu ți se întâmplă ție. Nici alor tăi. Cancerele și celelalte prăpăduri ale lumii sunt departe, nu ți se întamplă tocmai ție. Uiți că prevenția ar fi cel mai bun tratament. Și ce bine ar fi să nu fie nevoie, dar ce păcat că asta e realitatea…

Cum se poate vota un proiect?

• Accesaţi platforma www.raiffeisencomunitati.ro, meniul „Program de granturi” şi apoi secţiunea „Votare”;

• Dacă nu aveţi cont de utilizator pe platformă, click pe „Creeaza-ţi un cont” pentru a vă înregistra;

• După autentificare cu user şi parolă, se va deschide o pagină cu proiectele supuse votului;

• Puteţi vedea şi harta proiectelor, grupate pe judeţe (prin click pe un judeţ, se deschide lista proiectelor din acel judeţ);

• Pentru a vota, apăsaţi butonul „Votează” din dreptul proiectului preferat;

• Pentru a vedea detaliile unui proiect, daţi click pe titlul proiectului;

• Puteţi vota un singur proiect, iar votul, odată înregistrat, nu se poate anula de utilizator.

Nu pot să-mi împrăștii dorurile pe tastatură, dar scriu aceste rânduri cu durerea și frustrarea că pentru Andreea nu mai pot face nimic. Cu speranță și entuziasm că împreună putem face o schimbare. Cu un zâmbet mic și un mare oftat amintindu-mi zâmbetul molipsitor al Andreei, ochii ei frumoși și corpul prea chinuit de chimioterapie. Energia și optimismul și cheful ei de viață și demnitatea cu care a suportat toată durerea. Și poziția pe care o avea la masă, cu genunchii „la gură”. Și melodia aia enervantă pe care o adora și o fredona de fiecare dată când îi suna telefonul, lasând persoana respectivă să aștepte până se termina tot refrenul. Și toate celelalte momente mici, care acum constituie o comoară adânc ascunsă.

Ar fi o bucurie mare ca proiectul ARIL- DOTAREA SECȚIEI DE HEMATOLOGIE II DIN CADRUL SPITALULUI CLINIC FUNDENI CU INJECTOMATE să primească ajutorul pe care îl merită în efortul neobosit de a susține normalitatea în viața pacienților din secțiile de hematologie.

Nu ne pierdem speranța! Ajutăm luptătorii! Admirăm supraviețuitorii și îi ONORĂM pe cei plecați… 

Adaugă comentariu