Plaja cu gânduri

Particip la No hate Speech, workshop internațional pentru bloggeri

Pentru că mă interesează direct subiectul discriminării și drepturile omului, pentru că sunt tânără și am (cel puțin) un blog pe care scriu amprentat și subiectiv și prin care mă expun aprecierii, intimidării sau bully-ingului celorlalți participanți în mediul online, pentru că voluntariatul este o bucată reprezentativă din personalitatea mea și pentru că mi-e dor de educația non-formală și mijloacele ei de a deschide ochii, prin joacă, asupra realității concrete- din toate aceste motive, particip săptămâna viitoare la No hate Speech, workshop internațional pentru bloggerii interesați de combaterea discursului instigator la ură, organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în perioada 26-28 martie 2015, la Băile Tușnad (la hotelul O3zone).

Workshopul Youth Bloggers for No Hate Speech va avea engleza ca limbă de lucru, întrucât pe lângă cei 15 bloggeri care se exprimă liber pe bloguri românești, 5 dintre participanţi provin din ţările donatoare sau beneficiare ale programului Spaţiului Economic European 2009 – 2914. Iar eu de-abia aștept să îi cunosc, pentru că mi-e dor de o experiență interculturală, mai ales de când am schimbat orașul și am tangențe mult mai dese cu minoritățile rrome și cele ungurești din România.

no hate

Vom vedea rezultatele campaniilor media împotriva discriminării și instigării la ură, vom dezbate stereoripuri și vom face exerciții de (anti)discriminare. Și, foarte provocator, vom merge pe traseul cu frânghii în Tabăra Viața din Tușnad.

La nivel european, mișcarea No Hate Speech este o inițiativă a Consiliului Europei pentru drepturile online ale omului, în vederea reducerii acceptării discursului instigator la ură, creșterea conștientizării în rândul tinerilor despre riscurile acestuia asupra democrației și indivizilor.

4 comentarii

Adaugă comentariu