Plaja cu gânduri

Eurotrip, partea întâi: Salzburg

Începutul primăverii m-a găsit pe drumuri, asemeni păsărilor călătoare care se întorc acasă. Ele din țări mai calde, eu din vacanța (de sporturi) de iarnă. Despre stațiune și detalii organizatorice o să scriu separat, până atunci câteva poze și notițe, ca să împiedic uitarea.

Prima oprire din Eurotrip- Salzburg, Austria.

1

2

Așezat pe râul Salzach, afluent al Innului, orașul Salzburg este o bijuterie urbană, care, din multe puncte de vedere ar putea suporta termeni de comparație cu Brașovul.

3

 

4

6

 crisd

 

 

 

 

 

gard

 

calut

cd

Doruri și semnificații personale și confirmarea că distanțele nu rezolvă problemele lăsate acasă.

inscr

moz

Casa de pe Getreidegasse, numărul 9, unde pe 27 ianuarie 1756 se naște Wolfgang Amadeus Mozart.

 

crac

 

Un magazin foarte cochet, amenajat tot anul în spiritul Crăciunului. Partea ciudată e că existau obiecte care abordau simboluri ale unor sărbători diferite, cum ar fi globulețele cu oameni de zăpada și iepurași de Paște. De asemenea, există o secțiune cu obiecte decorative pentru mult mediatizata sărbătoare americană de Haloween.

 

Domninat de Fortăreața Hohensalzburg  și de vârfurile împrejmuitoare ale Alpilor, orașul este, din păcate dominat  și de cerșetori. Foarte foarte mulți, cam la fiecare colț de stradă și cap de pod. Despre cel puțin 3 am avut certitudinea că avem aceeași naționalitate.

 

Omițând acest aspect, Salzburgul este un oraș montan frumos, curat și armonios în trecerea dintre partea veche și cea nouă, pentru care merită să aloci timp.

Un comentariu

Adaugă comentariu