Plaja cu gânduri

Rush (2013)

Rush e o datorie deja veche, dar înseamnă pentru mine ceea ce a fost The words în 2012, din foarte multe motive și puține cuvinte care să explice alegerea. Țin minte o grămadă de detalii actual irelevante, dar pline de semnificații de tot felul. Și ceva zâmbete și tot ce a urmat după.

E de (re)văzut la început de an, e o doză bună de motivație. Regizat de Ron Howard, cu scenariul lui Peter Morgan, cu Chris Hemsworth, Daniel Bruhl și Olivia Wilde.

 A wise man can learn more from his enemies than a fool from his friends.”

” Happiness is your biggest enemy. It weakens you. Puts doubts in your mind. Suddenly you have something to lose.”

6 comentarii

 • Răspunde Anonymous |

  Într-adevăr, filmul are o buna doza de situații hilare. Surprinzător într-un fel, multe îl au ca protagonist pe ăl mai serios dintre eroi, i.e. Lauda. De remarcat și rezilienta lui. Nu știu în ce măsură totuși, realitatea acelor ani e reflectata în film. Mi-ar plăcea sa cred ca a fost pe undeva pe aproape…
  In cu totul alt context, mi pare amuzant ca menționezi „The words” pentru ca e filmul pe care l-am văzut prima data „din cauza” ta, acum câteva luni bune, și pe care l-am revăzut cu placere, recent, la câteva zile distanta de „Rush”.
  So… (vorba lu’ Don Jon).
  CC

 • Răspunde Cristina |

  Mie mi se pare irelevant dacă filmul e chiar proiecția realității sau e varianta fictivă. L-am recomandat unui prieten și mi-a reproșat că, de fapt, confuzia clasamentului din ultima cursă nu a existat. Așaa, șiii?
  Pe mine, filmele astea două, „Rush” & „The words”, m-au atins în niște puncte care au legătură cu ceva viziuni personale. Și cred că mi-a plăcut modul cum am rezonat cu intrigile lor, cum m-am regăsit în niște situații. Am în minte o grămadă de alte motive, mai ales că și eu am revăzut recent ambele filme 🙂 Totuși, nici unul dintre ele nu este my fav.
  Altfel, d-abia aștept „American hustle” pt Bradley 🙂 Și dincolo de simpatia pe care i-o port domnului Joseph Gordon-Levitt, „Don Jon” e „o labă tristă’, ca să citez clasicii în viață.
  Și că tot am adus vorba, animația „Frozen” a intrat rapid în topul filmelor care mi-au adus zâmbete multe, multe, chiar dacă e din alt registru.

 • Răspunde selbstauskunft kredit vorlage |

  Há notícias sobre o acidente numa mina russa na Sibéria? Parece que uns 80 mineiros e membros das equipas de resgate estão presos devido a explosões de metano.Infelizmente, por esse mundo fora, morrem anualmente milhares de trabalhadores envolvidos na actividade de mineração.

 • Răspunde kredit auf jeden fall bekommen |

  Senhor Professor:A observação que faz sobre a Gare do Oriente, também eu a senti na primeira vez que a visitei. Disse para mim: „…que diabo, quem fez esta coisa tão necessária,tão bela e tão desconfortável?…” Quanto à segurança, aqueles muito belos arcos ogivais não me mereceram muito crédito.Veremos…Respeitosos cumprimentosSalvador Silva

Adaugă comentariu