Plaja cu gânduri

Misterul placebo- Ne vindecă informația?

     „Misterul placebo”  urmărește luminile și umbrele relației doctor- pacient, invocând prin numeroase exemple trepiedul trecut al medicinii, susținut de magie– putere divina, de psihologie– partea umană și îngrijiri somatice, partea animală. Doctorul Patrick Lemoine, psihiatru specializat în explorarea și tratamentul tulburărilor de somn, folosește pe parcursul celor opt capitole un ton accesibil, care acoperă…

Mai multe gânduri...

Poziția mea, poziția copilului

     Proaspăt ieșit în cinematografe, „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a avut un număr record de spectatori în toată țara, în primul weekend de lansare: 19.729. Și eu în rândurile statisticilor, bucurându-mă de pelicula recent premiată cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.         Nu am avut nicio contribuție în…

Mai multe gânduri...

Florile, vizibilitatea și impactul

     Numitorul comun al primelor zile de primăvară sunt florile oferite sexului gingaș, sub diferite simboluri. Nu înțeleg, totuși, satisfacția de a priva de fotosinteză minunăție de sinestezii, așa cum nu înțeleg conceptul de defilare ostentativă cu brațul plin de flori, ca o confirmare a ceva. Nu știu care ceva.     Dându-se două mulțimi într-o singură…

Mai multe gânduri...

Sufocare- Chuck Palahniuk

   „Dacă vrei să citești cartea asta, nu-ți bate capul.   „După câteva pagini, o să-ți vină s-o iei din loc. Așa că mai bine uită, pleacă, șterge-o cât încă mai poți Salvează-te.[…]   Timpul trece și nu întinerești.[…]. E povestea idioată a unui băiețel idiot.”    Așa își începe Chuck Palaniuk romanul „Sufocare„: recurgând la psihologie…

Mai multe gânduri...